Kolegi arhitekti, zakaj?

0 komentarjev2 minut


Andrej Pogačnik v današnji izdaji časopisa Delo o predlogu novega Gradbenega zakona in o neutemeljenem napadu na inženirje.


Preberi več

Cerkev sv. Jakoba, Mali Vrh

Potresno varna gradnja

0 komentarjev4 minut


Dejstvo je, da je celotno ozemlje Slovenije potresno aktivno, torej lahko potres pričakujemo kjerkoli in kadarkoli. Smiselno je torej, da se nanj ustrezno pripravimo.


Preberi več

Komentar inženirjev o spremembah GZ

0 komentarjev18 minut


Odprto pismo slovenskih inženirjev o predlaganih spremembah Gradbenega zakona in medijski kampaniji zoper njih (objavljeno v Sobotni prilogi, 6. februar 2021).


Preberi več

Papirno projektiranje

Spremembe gradbene zakonodaje

0 komentarjev1 minut


Ob ponovnih spremembah gradbenega zakona se med inženirji in arhitekti zopet odpira debata glede pravne definicije vodje projekta. Andrej Pogačnik na Radiu Študent.


Preberi več

Ugriznimo znanost - intervju Marko Žibert

Gradnja prometnih predorov

0 komentarjev1 minut


Marko Žibert in Jure Česnik sta ugriznila znanost in širši javnosti razložila kako se gradi druga cev predora Karavanke in kako izgleda modeliranje v BIM okolju.


Preberi več

Žerjav nad Cukrarno

Cukrarna in Šumi skozi drugačno perspektivo

0 komentarjev2 minut


V preteklih tednih smo na dve Eleini gradbišči popeljali predstavnico Inženirske zbornice Slovenije ter ji razkazali kako poteka sanacija Cukrarne in novogradnja PSO Šumi.


Preberi več

Drugi tir Divača – Koper: predaja projektne dokumentacije za izvedbo

0 komentarjev2 minut


Na celotni povezavi je 37,4 km predorov s 17 portalnimi območji, 13 energetskimi objekti, številnimi podpornimi in opornimi konstrukcijami, prepusti in ostalimi spremljajočimi objekti.


Preberi več